Voorkom een hoge telefoonrekening in het buitenland

woman-828888_1280Ik ga op vakantie en neem mee? Mijn mobieltje! Onze mobiele telefoon is bijna onmisbaar geworden, ook op vakantie. Maar als je je mobiele telefoon meeneemt op vakantie moet je wel oppassen dat je geen torenhoge telefoonrekening krijgt! In het volgende artikel een aantal handige tips om dit te voorkomen.

Telefoongebruik in het buitenland

De tarieven voor bellen, sms’en en internet in het buitenland zijn bij iedere provider anders. Als je kosten wilt besparen, kun je er voor kiezen om het bellen, sms’en en internetten te beperken tot een minimum. Wat je ook niet moet vergeten: als jij in het buitenland gebeld wordt, betaal jij deze kosten! Een goed alternatief is Skype, dit is een zogenaamd VoIP programma van Microsoft waarmee je over het internet kunt telefoneren. Als je een WiFi verbinding in de buurt hebt, kun je Skype dus prima gebruiken om mee te bellen. En het leuke is: je kunt elkaar nog zien ook!

Voordeelbundels

Wil je het thuisfront toch op de hoogte houden en heb je geen WiFi verbinding tot je beschikking? Dan biedt een voordeelbundel uitkomst. Met zo’n bundel kun je voordelig bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Je kunt ze afsluiten voordat je op vakantie gaat en opzeggen als je weer terug bent. Je moet van te voren wel even uitzoeken of deze voordeelbundel geldig zijn in het land waar je op vakantie gaat. Blijf ook het verbruik van de bundel goed in de gaten houden, je wilt natuurlijk niet over het limiet heen gaan!

De Voicemail

Als je voor je vakantie al weet dat je je voicemail niet gaat gebruiken, is het een goed idee om deze uit te zetten. In het buitenland betaal jij namelijk de kosten vanaf het toestel van die diegene die jou belt tot aan jouw eigen GSM. Zo kunnen berichten op je voicemail snel en ongemerkt in d kosten lopen. Schakel je voicemail dus voor vertrek uit en voorkom onaangename verassingen.

Naast deze handige tips om te besparen op je telefoongebruik  in het buitenland, heeft UnitedConsumers nog twee handigheidjes. Op hun website hebben zij namelijk een handige smartphone vergelijker en sim only vergelijker staan. Door je wensen in  te vullen, komt er voor jouw het ideale sim only abonnement uit of dé smartphone die bij je past. Handig!