Mijn nieuwe oude boot

Amsterdamse GrachtIedereen is bezig met de elfstedentocht, maar ik heb een hele andere zaak aan mijn hoofd. Ik heb namelijk een nieuwe tweedehandsboot gekocht! Mijn oude boot uit Groningen was eigenlijk al jaren aan vervanging toe. In plaats van de zeilboot die ik had had ik ook liever een grachtenboot. In Amsterdam kom ik met die zeilboot namelijk niet ver… Nu kwam ik grachtenboot.com tegen en besloot ik eens in hun scheepsloods te gaan kijken. Ik was verkocht.

Grachtenboot.com

Grachtenboot.comOp grachtenboot.com lees je het concept, helaas valt er online verder geen boot van ze te bezichtigen. Ik kan je vertellen, het is het bezoekje aan de loods waard! Vanaf € 1250 ,- heb je al een bootje met motor en wil je er een zonder, dan ben je uiteraard al voor veel minder klaar.

Een bootverzekering

Nu moet ik nog wel even een bootverzekering afsluiten natuurlijk. Nu had ik mijn oude boot bij DOV verzekerd, een kleine maatschappij uit Groningen. Nog in mijn studententijd ben ik via via bij ze terecht gekomen en het is me altijd goed bevallen. Helaas blijken ze geen open grachtenbootjes te verzekeren, aangezien het risico op bijvoorbeeld diefstal te groot is. Helaas, ik moet dus nog op zoek naar een andere verzekering..