Bijzonder overnachten in Groningen

Bijzonder overnachten in GroningenIn Groningen is meer te doen en te zien dan je denkt. Behalve een stad met een klein en gezellig centrum met veel verschillende winkels is het ook een studentenstad. Daarnaast kun je in de andere steden en dorpen van de provincie Groningen goed fietsen en wandelen. Er is al veel geschreven over ‘wat te doen in Groningen’, dus daar ga ik het niet over hebben. Interessanter vind ik het om een paar voorbeelden te geven van hoe bijzonder te overnachten tijdens je weekendje Groningen.

Overnachten in de wijk

Stee in Stad is een werkervaringsproject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. In drie bovenwoningen in de Groningse Korrewegwijk zijn twaalf kamers ieder op een eigen manier ingericht en worden als hotelkamer verhuurd. Je boekt een kamer midden in een woonwijk en hebt dus ook buren. Ontbijt is inbegrepen.

Wat voor kamer kies jij?

Moulin Rouge kamerDe kamer hiernaast is de Moulin Rouge kamer. Andere kamers zijn: de Media kamer, de Boeren kamer, de Kleine-huis-op-de-prairie kamer, de IJs kamer, de Vanuit kamer, de Vintage kamer, de Prehistorie kamer, de Barok kamer, de Groei en Bloei kamer, de Roos, roze, rozen kamer en de Klimt kamer.

Slapen op een boot

Woonboot de SandokanAls je zelf in een ‘gewoon’ woonhuis woont is het leuk om voor de verandering eens in een woonboot te logeren. Dat is mogelijk op woonark ‘de Sandokan‘, midden in Groningen. Ontbijt moet je zelf regelen, maar dat is geen probleem, want de appie en een biologische winkel zitten ongeveer op rol-afstand.

Overnachten in het kleinste hotel ter wereld

De 'grand' kamerHet komische is dat dit hotel het Grand Hotel de Kromme Raake heet. Het is namelijk alles behalve ‘grand’ en heeft om precies te zijn 1 kamer. Het feit dat dit hotel maar 1 kamer heeft is niet de enige reden dat de Kromme Raake bijzonder is. Twee kunstenaars hebben de kamer namelijk ingericht in art-deco stijl en het resultaat is echt heel mooi. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen, van basic tot luxe. Erg leuk voor een romantisch weekendje.

Een theatraal slaapje

Theater Warfhuizen
Zelf ben ik helemaal fan van de setting van hotel Theaterberg Warfhuizen. De sfeer straalt er vanaf. Je overnacht hier midden tussen de wierden in Warfhuizen. Let op: contant betalen!