Massage Therapie

massage therapie
Er is (bijna) niets zo lekker als af en toe een stevige massage. Zijn ze in Aziatische landen gewend om als het even kan zich te verwennen met een massage, wij Europeanen geven ons geld eerder aan andere zaken uit. Zonde, want behalve dat het gewoon ontzettend lekker is raak je er ook nog eens heel ontspannen van.

Massage Therapie

Het is wel zo dat ook de Nederlanders de massagesalons beginnen te ontdekken. Er is inmiddels dan ook voor ieder wat wils: holistische massages, chinese massages, sportmassages, ontspannings massages en nog veel meer vormen van massage therapie.

Massage therapie is een veel voorkomende verzamelnaam voor massages die bepaalde lichamelijke en/of geestelijke blokkades proberen op te lossen. Zo kan een massage therapie speciaal gericht zijn op de rug, op de buik of het hoofd, maar massage therapie kan ook op de mens als geheel gericht zijn. Massage therapie kan op fysiotherapeutische basis zijn, maar dit hoeft niet.

Helende Massage

Wat voor soort massage therapie bij je past is heel persoonlijk, maar zelf kom ik erg graag bij Helen over de vloer. Helen is een van oorsprong Duitse vrouw van ongeveer mijn leeftijd die sinds kort haar eigen massage therapie praktijk Helende Massage heeft opgericht. Ik kende haar al vanuit de fysio waar ik bij haar in behandeling was en kom nu bij haar massage therapie praktijk aan de Ite Boermastraat in Amsterdam West. Wat ik zo prettig vind aan haar massage therapie is dat ze tijdens het masseren sterk let op hoe je lichaam reageert op bepaalde bewegingen en haar massage aan de hand daarvan aanpast. Bovendien voel je je bij haar meteen op je gemak. Als ik bij haar wegga voel ik me totaal ontspannen en dat ontspannen gevoel deint vaak nog wel een paar dagen door…heerlijk!