Last-minute Valentijnscadeau

ValentijnscadeauAl een valentijnscadeau? Ik ben er weer veel te laat mee en moet dus nog snel wat online gaan bestellen. Tijd om te shoppen heb ik niet meer voor de 14e. Sokken, aftershave of een stropdas krijgt hij van mij niet, maar ja, wat wel? Ik neem aan dat ik vast niet de enige ben met dit probleem en heb daarom zitten brainstormen over geschikte cadeau’s voor  mannen).

Valentijn, een feest voor vrouwen?

Hoewel valentijnsdag niet speciaal bedoeld is voor vrouwen lijkt het er wel op als je alle reclame bekijkt. Chocolade, bloemen, knuffeltjes, allemaal cadeau’s die rondom valentijsdag volop aangeprezen worden en allemaal met de doelgroep vrouwen. Ik ga tenminste mijn vriend geen chocoladehart cadeau doen en ook een beertje met de tekst ‘I love you’ vind ik niet geschikt. (Hoewel ik van dat laatste zelf ook niet blij zou worden).

Voor de actievelingen

Mannen vinden het vaak leuk om te gaan karten, abseilen, parachute-springen, Ferrari-rijden of iets anders avontuurlijks, actiefs en/of iets waar grote motoren mee gemoeid zijn. Er bestaan heel wat manieren om een dergelijke belevenis cadeau te doen. Je kent waarschijnlijk wel de Bongo’s en dan zijn er ook nog de Pluimen (meer voor als je iemand wilt bedanken) en er zijn nog tientalle sites waar je je belevenis kan bestellen. Uiteraard kun je ook gewoon googelen op je belevenis naar keuze en zelf rechtstreeks de maatschappij die het aanbiedt bellen.

Avondje uit

Uit eten, naar de film of het theater, cadeau’s waar niet alleen wij vrouwen graag mee verrast worden, ook de meeste mannen houden wel van een dergelijke verrassings-avond. Het wordt alleen een beetje lastig als zowel jij als je partner allebei op valentijnsdag zoiets voor elkaar in petto hebben. Beetje vervelend als je bij dat ene restaurant hebt gereserveerd waar je niet zo maar nog kunt annuleren..

Parfum

Aftershave vind ik dan een beetje een halfslachtig en afgezaagd cadeau, maar een parfum lijkt mij dan weer wel geschikt. Voor mannen bestaan er weinig parfums, het zijn bijna allemaal eau-de-toilettes, maar die bedoel ik daar dan ook mee. Een romantisch/sexy geurtje is het meest gepast. Voor mannen zijn dat bijvoorbeeld Strictly Private van Baldessarini, Armani Code van Armani en Hot Water van Davidoff.