De wereld van het internet daten

Internet daten

De wereld van het internet daten is echt een onbekende wereld voor iedereen die al langer dan een jaar of vijf een relatie heeft. Het internet daten mag dan al wel meer dan 10 jaar bestaan, het is echt pas de laatste paar jaar dat het volledig geaccepteerd is en de massa er aan toegegeven heeft. De vrijgezellen massa dan. Zelf ben ik nog steeds gelukkig in mijn relatie, maar ik was toch wel benieuwd hoe dat internet daten gaat. Het werd een gezellige dag met een single vriendin..

Internet dating sites

Ten eerste verbaasde ik me over de grote hoeveelheid aan internet dating sites. Mijn vriendin ratelde er zo een stuk of tien achter elkaar op en een paar zoekopdrachten verder hadden we er zo nog een stuk of twintig gevonden. Zo bestaan er zoal dating sites speciaal voor ouderen, voor hoger opgeleiden, voor mooie mensen (ja echt!), voor homo’s, voor mensen met een spirituele inslag en zelfs voor getrouwde mensen die wel zin hebben in een slippertje. Wat voor persoon je ook bent, voor iedereen is er wel een bijpassende datingsite te vinden dus!

Hoe werkt het

Mijn vriendin is hetero en 32 jaar, dus alle bovenstaande behalve die voor hoger opgeleiden vielen af. Alsnog bleven er genoeg sites over en op enkelen heeft ze een profiel aangemaakt. Hoewel iedere datingsite weer net iets anders in elkaar zit komt het allemaal op hetzelfde neer. Wel is er het verschil dat je voor de ene site moet betalen wil je contact leggen, terwijl de andere site volledig gratis is. Aangezien mijn vriendin nog geen idee heeft of ze er überhaupt wel voor wil betalen heeft ze alleen op wat gratis datingsites een profiel aangemaakt. Het is wel wat anders dan de ouderwetse ‘vrouw zoekt man‘ contactadvertenties! Je hebt veel meer dan een paar regels om iets over jezelf te vertellen en vaak moet je ook een hele persoonlijkheidstest invullen om je profiel te vervolledigen. Daarnaast kun je selecteren in welke leeftijdscategorie je mannen zoekt en vaak kun je ook nog selecteren op opleidingsniveau, roker of niet roker, kinderwens enzovoorts. Het leukste is het plaatjes kijken! Het is misschien een vleeskeuring, maar dan wel lekker anoniem.