Coole meisjesfietsen

Mijn nichtje is onlangs 4 jaar geworden. Ze is echt een meisje-meisje: ze heeft een voorkeur voor alles wat roze is en kleedt zich het liefst de hele dag in jurkjes en rokjes. Toch heeft ze ook wel wat stoere eigenschappen. Zo is ze helemaal weg van fietsen. Een beter cadeau voor haar vierde verjaardag konden we dus niet verzinnen: een stoere, roze meisjesfiets.

Online kinderfietsen

De meeste fietsenwinkels hebben wel wat kinderfietsen in hun assortiment. Toch heb ik daar niet de fiets kunnen vinden die ik zocht. Ik zocht een roze meisjesfiets van 16 inch (voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar), die ook een beetje stoer was. Om die reden ben ik maar weer eens online gaan kijken wat ze daar te bieden hadden. Online blijkt het aanbod veel groter. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze coole kinderfietsen. Wat ook prettig is, is dat je online rustig kunt vergelijken wat de fietsen allemaal wel en niet bezitten zonder dat je wordt opgejaagd door de verkoper. Op sommige webshops die kinderfietsen verkopen kom je ook een maattabel tegen, maar niet op allemaal. Dan moet je ergens anders even uitzoeken welke maat bij welke leeftijd hoort. Voor het gemak hier een tabelletje:

Wielmaat Leeftijd
12″ 2-4
16″ 4-6
20″ 5-9
24″ 8-10
26″ 9-12
28″ 10-12


Cube Team Kid 160 Girl Princess

Een echt coole meisjesfiets vind ik, is de Cube Team Kid 160 Girl Princess Een roze fiets met een vlaggetje en een stoer frame, wat wil je nog meer als meisje van 4 met een voorkeur voor roze en fietsen? Ik heb haar nog nooit zo zien glunderen toen ze het cadeau van haar ooms en tantes zag!

Cube Team Kid 160 Girl Princess

Cube Team Kid 160 Girl Princess

Puky Z6 Lovely Pink

Een fiets waar ik ook nog even over heb zitten twijfelen is de 16 inch Puky Z6 Lovely Pink. Iets minder stoer misschien, maar wel lekker vrolijk knalroze en wederom met een leuk vlaggetje erop (zij het dit keer aan de voorkant). Deze fiets, hoewel een 16 inch, leek mij echter voor al wat grotere meisjes. Zo zitten er geen zijwieltjes op. Nou is het wel de bedoeling dat mijn nichtje snel zonder zijwieltjes leert fietsen, maar nu is ze daar nog niet aan toe. Uiteraard kun je zelf zijwieltjes kopen en ze op de fiets monteren, maar ik koos voor een fiets waar het allemaal al erop en eraan zat. Let er trouwens op dat niet elke online fietsenwinkel de fietsen volledig gemonteerd verzend! Bekijk daarvoor de verzendinformatie op de website.

Puky Lovely Pink

Puky Z6 Lovely Pink