Life and You. Een lifestyle blog door Loes.

Laatste berichten in: Overig

Feedback en een actief leerproces zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden Het krijgen van goede feedback is onmisbaar in een effectief leerproces. Als leerkracht ben je daarom ook een groot deel van de dag bezig met het geven van feedback aan je leerlingen. De ene keer zal je kiezen voor het accent op progressiefeedback waarmee je de leerling laat zien wat deze allemaal al geleerd heeft in de afgelopen tijd. De andere keer maak je de leerling met discrepantiefeedback bewust van de dingen die juist nog […]

Vooropgesteld: de hele dag zitten is slecht voor onze gezondheid. En toch is dat wat veel kantoorpersoneel doet. Zelfs als er zit-sta meubilair aangeboden wordt, mag het nog vaker gebruikt worden dan nu gebeurt. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door de zittende mens te waarschuwen. Gezond leven doe je zelf, de stappen nemen die daarvoor nodig zijn ook.

Wat is het toch met mensen en zitten? De hele dag zitten we op ons werk. En op de weg daarnaartoe begint het al. Het liefst gaan we zelfs naar onze sport met de auto! Tijd om daar eens iets aan te doen. Nu kun je natuurlijk de hele avond gaan wandelen of met de fiets naar je sport. Maar je kunt ook de situatie op je werk aanpakken: ga staand werken!

Voor goed basisonderwijs heb je een aantal standaard ingrediënten nodig. Zo is lesstof van niveau een onderdeel en gemotiveerde leerlingen, maar uiteraard ook goede leerkrachten. Met één goede leerkracht is een school er niet. In zijn eentje kan hij nooit de hele school motiveren. Door als een team te opereren kun je iets bereiken. Samen maak je het onderwijs beter.

Scroll To Top