Winterproof tuinieren

De temperatuur zakt langzaam maar zeker naar beneden. We hebben in oktober al regelmatig last van vorst aan de grond, maar hoe verder het jaar vordert, des te meer we met dit fenomeen te maken krijgen. En is er sprake van grondvorst, dan betekent dat de planten in de tuin het flink te verduren krijgen! Wil je voorkomen dat alle plantjes die je de afgelopen jaren zorgvuldig hebt geplant afsterven? Zorg dan dat je tuin winterklaar is!

Winterbloeiers
Houd rekening met ons klimaat wanneer je de tuin voor het eerst gaat beplanten. Er zijn namelijk genoeg planten die prima tegen een strenge vorst kunnen! In het tuincentrum of in online winkels kan je precies welke flora geschikt voor deze koude periode. Bij elke plant staat bovendien ook wanneer deze bloeit. Maak gebruik van de PlantEnBestel Kortingscode wanneer je deze winterbloeiende planten inslaat.

Bescherming
Uiteraard wil je niet alleen planten die tijdens de winter bloeien, maar wil je in de zomer ook genieten van een prachtig bloeiende tuin! Dan is het verstandig om de planten te beschermen die niet zo goed tegen de kou kunnen. Neem beschermende maatregelen! Heb je kleine bloemen en struiken, isoleer deze dan met materialen zoals jute, vliesdoek of kokosmatten. Wil je ook je vaste planten en bolgewassen beschermen, dek dan de omliggende grond af met isolerend organisch materiaal. Denk aan bladeren, boomschors of dennetakken. Zo kan de vorst niet goed tot de wortels doordringen!

Verhuizen
Het is misschien wat gedoe, maar je kan je mooie plantjes natuurlijk ook naar een warmere plek verhuizen. Wanneer je planten al in een bak hebt gestaan, die je hebt gekocht dankzij de DirectPlant Kortingscode, zijn deze eenvoudig te vervoeren naar de serre, veranda of garage. Een andere optie is de aanschaf van een kas! Bescherm je planten tegen het gure winterweer en verplaats ze naar een kas. Met de Tuinmeubelenspeciaalzaak Kortingscode koop je degelijke en niet al te grote kweekkassen waar je al jouw prachtige flora in beschermt.

Deel mee...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedIn