Waarom Een Hottub Kopen? 3 Goede Redenen

Dat een hottub het toppunt van genieten is, dat weten we eigenlijk allemaal wel. Je komt erin tot rust, je ontspant je spieren door de weldadigheid en neemt echt even tijd voor jezelf. Mocht je dat nog niet reden genoeg vinden voor de aanschaf van een eigen hottub, dan weten we er nog wel drie.

Een hottub is goed voor je welbehagen

Je denkt misschien dat een hottub te duur voor je is. Eigenlijk valt dat reuze mee. Een jacuzzi kopen is vele malen duurder. Natuurlijk, je investeert even in de aanschaf, maar daarna heb je bij wijze van spreken een investering gedaan in gezond leven. En geef toe: dat is toch alle geld waard? Gezondheid kun je niet kopen, maar door de investering in een hottub werk je mee aan het verbeteren ervan. Gaat dit je te ver? We leggen het voor je uit.

Een avondje in een hottub heeft bijzondere positieve gezondheidseffecten. Het warme water masseert als het ware je huid. De betere circulatie van je bloed, door het positieve effect van de hottub, maakt dat je spieren helemaal ontspannen. Heb je aandoeningen als gewrichtspijn, reuma, rugklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn of nekklachten, dan heb je met een hottub een behandelmethode in handen. En nu noemen we nog maar een paar aandoeningen, er zijn er veel meer te bedenken!

Voel je je beter, dan is in het geheel je leven leuker. Pijn is geenszins fijn. Een hottub kan dus echt meewerken aan je welbehagen. Wie elke avond even in de hottub gaat, heeft een goed en ontspannen leven.

Een hottub aanschaffen is een kostenbesparing

Ben je een fervent saunaganger? Dan is de aanschaf van een hottub misschien wel een kostenbesparing. Dit omdat je bij elke keer dat je naar de sauna gaat voor de hottub entree moet betalen. Tel je dat een tijdje bij elkaar op, dan heb je de aanschaf van je eigen hottub eigenlijk al uitgegeven. Niet getreurd: het kan alsnog!

Een hottub opwarmen kost tijd, laten we daar eerlijk over zijn. Maar als je het inplant in de routine van je dag, is er niks aan de hand. De kachel stook je alvast warm een uurtje voor je daadwerkelijk het bad in wil. In het begin moet je even wennen, maar na verloop van tijd weet je niet beter.

Niet alleen bespaar jij op je saunakosten, je doet je vrienden ook een gunstige dienst. Die komen namelijk graag bij jou in de hottub. En als je afspreekt dat zij de lekkere fles wijn meenemen, kun je de hele avond lekker kletsen zonder dat het veel kost. Een hottub is heerlijk om in je eentje in te zitten, maar met je vrienden is het misschien net zo leuk! En omdat hij in jouw tuin staat, kun je het afwisselen. Jij hebt de regie!

Een hottub aanschaffen scheelt je tijd

Ben je eenmaal gewend aan het ritme van het opstoken van je eigen hottub, dan komt de tijdbesparing. Je hoeft er niet op uit! Gewoon in je eigen achtertuin kun je genieten van de ultieme ontspanning. Je zoekt een handdoekje op en bent er klaar voor. En als je uit het bad stapt, kan je bij wijze van spreken regelrecht je bed in. Je hoeft niet eerst op je fiets of in je auto te stappen om thuis te komen.

Wist je dat je in een hottub ook prima wat spieroefeningen kunt doen? Je traint bijvoorbeeld je buikspieren door met je benen te fietsen, je traint je onderarmspieren door je handen tot vuisten te knijpen en zo zijn er tal van oefeningen te bedenken. Eerlijk is eerlijk: het is geen extreme workout, maar wel een lichte training waar je spieren sterker van worden. Mooi meegenomen toch, dat je die in je achtertuin kunt doen?

Vooral als je last hebt van een (lichte) blessure, dan is trainen in het warme water heel weldadig. In het water weeg je aanzienlijk minder en krijgen je spieren nagenoeg niets te verduren. Na de oefeningen neem je een lekkere kop thee. Met een beetje geluk komt een van je huisgenoten dat bij je brengen. Want ook zij zijn gebaat bij jouw staat van ontspanning.

Tot slot de allerbelangrijkste reden om een hottub aan te schaffen. Een eigen hottub in je tuin is gewoon leuk. Niets meer en niets minder. Waar wacht je nog op?