Hardhouten Vlonderplanken Garanderen Je Minimaal van 5 tot 10 jaar Tuinplezier

Hout in de tuin is altijd goed. De tuin heeft van zichzelf vaak al een natuurlijke uitstraling, hout versterkt dat. Het is niet voor niets dat wij in de tuin vaak een houten schutting hebben, houten tuinmeubelen en een houten tuinhuisje. Wil je dat nog meer accentueren? Denk dan eens aan hardhouten vlonderplanken. Deze passen prachtig in de tuin en geven ons zeker vijf tot tien jaar tuinplezier.

Restylen en hergebruiken

We houden van veranderen. Waar onze voorouders hun hele leven met dezelfde meubels deden, kopen wij zo af en toe iets nieuws en restylen we onze woning. Hetzelfde geldt voor de tuin. De tuin pakken we wel wat minder vaak aan. Goed nieuws dus, dat we met hardhouten vlonderplanken weer voor zo’n tien jaar klaar zijn. Waar we in de woning alles op kunnen pakken en in een andere hoek weer neerzetten, zijn we in de tuin wat meer gebonden. Een boom verplaatsen is immers vaak geen goed idee. Maar goed nieuws: hardhouten vlonderplanken kun je hergebruiken. Dus wil je de tuin veranderen terwijl de hardhouten vlonderplanken nog in perfecte staat zijn? Dan kun je het terras heel eenvoudig elders in de tuin opnieuw aanleggen.

Duurzaam hardhout

Vlonderplanken kun je in veel soorten en maten kopen. Ga je voor duurzaam, kies dan voor hardhouten vlonderplanken. Deze gaan langer mee dan vlonderplanken van bijvoorbeeld naaldhout. Omdat de planken nu eenmaal meer in contact staan met de grond dan andere houten planken, gaat dat ten koste van de levensduur. Vocht krijgt veel meer de kans om het hout aan te tasten, maar ook schimmels en insecten. Hout dat zo plat op de grond ligt, heeft alle weersinvloeden die er zijn te verduren. Hardhouten vlonderplanken zijn ervoor gemaakt, ze maken dat je jarenlang plezier hebt van je houten terras.

Behandelen voor extra levensduur

Hardhouten vlonderplanken zijn op de kopse kant behandeld met een speciaal soort wax waardoor ze langer meekunnen. Als je een hardhouten terras op maat maakt en je zaagt wat planken, denk dan ook aan waxen van het gezaagde hout. Het speciale goedje zorgt ervoor dat de planken tegen een stootje kunnen. De zaagsneden zijn kwetsbaar, omdat het hout daar eenvoudig aangetast kan worden door allerlei invloeden van buitenaf. Ook voorkom je met de wax dat de hardhouten plank gaat scheuren. Waar de vlonderplanken ook ontzettend mooi van worden is van houtolie. Het hout krijgt daarvan nog een warmere kleur. Het is even een klusje en je moet het bijhouden, maar dan heb je ook wat.

Klaar voor het mooie weer

Als je terras van de houten planken klaar is, is het tijd om de tuinmeubelen erop te zetten. Zie je jezelf al zitten in het voorjaar? Lekker met een kopje koffie en je krantje in de tuin zitten. Een terras van vlonderplanken maken dat je extra kunt genieten van de tuin. Het is immers zo dat hout niet warm wordt aan je blote voeten, dat hout rust uitstraalt en dat je op je eigen terras het meest geniet. Hardhouten vlonderplanken zijn ook zeer geschikt voor een terras aan het water. En dan kun je op een warme dag ook nog op het terras gaan zitten en met je voeten in het water bungelen. Misschien installeer je zelfs een zwemtrap aan het terras. Met een terras van hardhouten vlonderplanken kan het niet snel genoeg voorjaar worden!