Life and You. Een lifestyle blog door Loes.

Laatste berichten in: Culinair

BBQ all-in

Het weer zit niet mee, maar het komt vast wel weer van BBQ-en. BBQ-en op je eigen BBQ met je zelf ingeslagen vlees is natuurlijk prima, maar soms heb je daar geen tijd voor…of geen zin… Dan is een BBQ all-in super handig. Bij een BBQ all-in bestel je niet alleen het vlees, maar ook de BBQ, het bestek en de sauzen. Vooral als je met een grote groep gaat BBQ-en is een BBQ all-in een uitkomst. Geen geklooi meer met je twee-persoons BBQ-tje, geen […]

Sushi Koning(in)

Experimentele Sushi Sushi, het Japanse gerecht bij uitstek is eigenlijk ideaal voor als je wat wilt experimenteren. Met sushi kun je met min of meer dezelfde ingrediĆ«nten steeds een compleet nieuw gerecht maken. Hou er bij het bereiden van sushi wel rekening mee dat je er de nodige aandacht voor moet opbrengen. Wanneer je onervaren bent en van het recept gaat afwijken kan dit ervoor zorgen dat al je sushi mislukt en dat is zonde. Sushi maken is behalve tijdrovend namelijk ook niet goedkoop. Experimenteren […]

Broodbakmachine gepruts

Broodbakken is misschien niet sexy, zeker niet als je let op hoe een huis-tuin-en-keuken broodbakmachine eruit ziet, maar het is wel errug lekker! Ik heb dan ook al jaren een broodbakmachine thuis staan en al heel wat vrienden (en mezelf uiteraard) blij gemaakt met lekker vers gebakken brood. Aangezien ik een basis-broodbakmachine had die alleen geschikt is voor een brood van maximaal 500 gram en er ook niet al te veel functies op zaten, vond ik het tijd voor een nieuwe.

Moleculair Koken

De nieuwste trend op het gebied van koken: moleculair koken. Voordat ik dit artikel ging schrijven had ik er nog niets over gelezen, maar ik had er uiteraard al wel een idee bij. Ik dacht dat het een soort minimalistisch koken zou zijn, waarbij rekening wordt gehouden met de nieuwe substanties die ontstaan bij vermenging van bepaalde ingrediƫnten. Ik zat ernaast, maar ook weer niet zo heel ver. Tja, wat is het dan wel precies?

Scroll To Top